HRA x Juho Toivola


​​​​​​​Juho Toivola on ollut mukana kehittämässä HRA-koulutusta. Nyt meillä on ilo ilmoittaa, että olemme aloittaneet markkinointiyhteistyön.
​​​​​​​

​​​​​​​HRA on rekrytointiosaamisen verkosto

HRA-koulutusta on ollut mukana ideoimassa ja kehittämässä upea joukko rekrytointialan ammattilaisia. Keskustelujen pohjalta olemme hioneet rekrytointikoulutuksestamme kattavan paketin, jonka tarkoituksena on auttaa rekrytoijia onnistumaan työssään paremmin. Yksi merkittävistä keskustelukumppaneista on ollut rekrytointikouluttaja Juho Toivola.

Nyt meillä on ilo ilmoittaa, että olemme aloittaneet Juho Toivolan kanssa markkinointiyhteistyön. Tavoitteenamme on nostaa rekrytoijien tietoisuutta heidän työntekoaan auttavasta rekrytointikoulutuksesta, sekä tarjota keskustelu- ja verkostoitumismahdollisuuksia rekrytointia tekevien kesken. Rekrytointi voi toisinaan kasvattaa harmaita hiuksia, mutta hiottu rekrytointiprosessi auttaa välttymään sudenkuopilta ja kantaa hedelmää pitkälle. Rekrytointikoulutuksemme antaa työvälineet niin rekrytoinnin ammattilaiselle kuin oman työn ohessa rekrytointia tekevälle.


Kysyimme Juholta hänen ajatuksistaan HRA:sta:

​​​​​​​

Juho Toivola, Millainen yhteys sinulla on HRA:han?

Olin mukana ideoimassa koulutusta kun sitä ensimmäisen kerran suunniteltiin. Olen myös ollut mukana tuottamassa koulutuksen markkinointiin liittyvää sisältöä. Lisäksi minulla on ollut kunnia toimia alusta asti HRA:n tutkintolautakunnan jäsenenä. Tutkintolautakunta käsittelee ja hyväksyy HRA-tutkinnot.


Mitä ajattelet HRA-koulutuksesta?

​​​​​​​HRA-koulutus takaa rekrytoinnin ammattimaisuuden nimenomaan lainsäädännön ja ammattietiikan näkökulmasta. Usein rekrytointikoulutukset jäävät vähän kevyiksi ja niissä lähinnä tarjotaan vinkkejä tai kerrotaan että ”näin minä rekrytoin”. HRA-koulutuksessa lainsäädännön ja toimivaksi varmennettujen toimintatapojen läpikäynnillä on keskeinen rooli, ja siksi se luo hyvän pohjan ammattimaiselle rekrytoinnille.


Millainen tausta sinulla on rekrytoinnin parissa?

Olen taustaltani psykologi, joten minulle oli luontevaa suunnata liike-elämässä henkilöarviointien pariin. Olen työskennellyt urani alkuvaiheessa kahdessa eri konsulttifirmassa henkilöarviointien ja suorahakujen parissa. Sieltä siirryin kahteen pörssiyhtiöön, ensin Finnairille ja sitten Elisaan, vetämään rekrytointitiimejä. Samaan aikaan aloitin sivutoimisesti rekrytointiin liittyvän kouluttamisen, jota olen tehnyt pian 10 vuoden ajan. Tällä hetkellä päätyöni on henkilöarviointiyritys Asselmointi Oy:n kasvattaminen myyntityötä tekemällä.


Miksi rekrytointiin kannattaa kouluttautua (kokonaisvaltaisesti)?

Rekrytoinnin ammattimaisuuteen liittyy moni eri osa-alueita, jotka kaikki tulisi hallita riittävällä tasolla. Ei esimerkiksi riitä, että osaa tehdä hienon työpaikkailmoituksen - se on vain pieni osa rekrytointiosaamista. Laaja-alaisuuden lisäksi osaamisen ajantasaisuus on tärkeää. Kouluttautumalla HRA:n kaltaisessa koulutusohjelmassa voi varmistua siitä, että oma tieto esimerkiksi lainsäädännön suhteen on ajan tasalla. Rekrytointiosaaminen vanhenee helposti jos sitä ei ylläpidä aktiivisesti.


Minkä ohjeen antaisit rekrytointia tekevälle?

Kannattaa olla sen verran utelias ja kokeilunhaluinen, että miettii jatkuvasti ”voisiko tämän tehdä jotenkin paremmin?”. Urautuminen on myös rekrytoinnissa myrkkyä. Hyvän pohjan ja perustan omalle tekemiselleen saa HRA:n kaltaisesta koulutuksesta, mutta sen jälkeen varsinainen oppiminen vasta alkaa. Käytännössä oppiminen tapahtuu soveltamalla ja oikeiden rekrytointien parissa toimimalla. Paras tapa tehdä rekrytointia on aina yhdistelmä ammattiosaamista, tilannetajua ja pelisilmää.


Juho Toivola

Rekrytointikouluttaja, juhotoivola.fi

Juho on koulutukseltaan psykologian maisteri sekä työ- ja organisaatiopsykologian erikoispsykologi. Juho on pitänyt viime vuosina yli 100 rekrytointiin liittyvää koulutusta, joihin on osallistunut yhteensä tuhansia ihmisiä.

LinkedIn