Ajankohtaisia artikkeleitaAjankohtaista artikkeleita

SaveTheDay: Talent Boost Summit 2024

Valtakunnallisessa ja vuosittaisessa Talent Boost -tapahtumassa kuulet muiden yritysten ja kansainvälisten talenttien kiinnostavia kokemuksia sekä pääset verkostoitumaan muiden yritysedustajien, kansainvälisten talenttien ja opiskelijoiden kanssa. Tilaisuus tarjoaa myös käytännön työkaluja kansainvälisten osaajien rekrytointiin.

Lue lisää

Kansallinen rekrytointitutkimus 2024

Mikä on rekrytoinnin tila organisaatioissa? Mitä ehdokaskokemuksesta pitäisi tietää juuri nyt? Miten alan ammattilaiset näkevät rekrytoinnin tulevaisuuden? Millaisia ovat rekrytoinnin trendit? Rekrytointi ja ehdokaskokemus -raportti on kiinnostava ja ajankohtainen tietopaketti.

Lue lisää

Finland Works -rekrytointitapahtumassa tavoitat eri alojen osaajat Suomesta ja ulkomailta

Etsitkö osaavaa työvoimaa? Tapahtuma tarjoaa loistavan mahdollisuuden markkinoida avoimia työpaikkoja Euroopan laajuisesti. Rekrytointitapahtuman alusta on nyt avoinna rekisteröitymisiä varten.

Lue lisää

Tietojen toimittamisvelvollisuus TE-toimistolle ulkomaalaisesta työntekijästä

Olemme palkanneet ukrainalaisen työntekijän, jolla on oleskelulupa tilapäisen suojelun perusteella. Täytyykö meidän toimittaa TE-toimistolle tietoja ulkomaalaisesta työntekijästä?

Lue lisää

Keskuskauppakamarin johtava asiantuntija Suvi Pulkkinen. Kuva: Elmo Eklund.

Kauppakamarikysely: Osaava henkilöstö on yritysten suurin kilpailuetu

Lähes puolet kauppakamarien jäsenyrityksistä kertoo osaavan henkilöstön olevan heidän merkittävin kilpailuetunsa. Muina kilpailuetuina yritykset kokevat joustavuuden ja teknologiset ratkaisut. ​​​​​​​

Lue lisää

Missä tilanteissa työsopimus voi raueta ja mitä se käytännössä tarkoittaa?

Helsingin seudun kauppakamarin juristi käy läpi työsuhteen raukeamisesta eri tilanteissa, kuten työntekijän kuollessa tai työkyvyttömyyseläkkeen seurauksena

Lue lisää

Yleisiä väärinkäsityksiä työsuhteen irtisanomisesta

Työsuhteen irtisanominen voi olla merkittävä asia niin työnantajalle kuin työntekijällekin, ja onkin syytä toimia heti oikein. Helsingin seudun kauppakamarin juristi käy läpi ja oikaisee yleisiä työsuhteen irtisanomiseen liittyviä väärinkäsityksiä.

Lue lisää

Henkilöarviointi Suomessa 2024 -tutkimuksen tulokset

Mitkä ovat tärkeimmät työelämän ominaisuudet, miten henkilöarviointeja tehdään, mikä on sopiva henkilöarvioinnin hinta ja kuka saa tehdä henkilöarviointeja? Saat raportista vastauksen muun muassa näihin kysymyksiin.

Lue lisää

Duunitorin Rekryopas on nyt julkaistu

Oppaasta löydät apua muun muassa rekrytoinnin suunnitteluun, työpaikkailmoituksen kirjoittamiseen ja markkinointiin, työhaastattelun pitämiseen ja oikean kandidaatin valintaan.

Lue lisää

Työmarkkinabarometri 2024 Q1 | ManpowerGroup

Työmarkkinabarometri ja osaajapulatutkimus: positiiviset työllistämisaikeet samaan aikaan helpottavan osaajapulan kanssa

Lue lisää

Suorahaku eli headhuntaus kasvoi yli 100 miljoonan markkinaksi

Suorahaku eli headhunting on voimakkaassa kasvussa Suomessa, paljastaa Duunitorin selvitys. Vuonna 2022 suorahakutoimeksiantojen arvo oli 103 miljoonaa euroa, 13 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Suorahaun kasvu on ollut pitkään nousussa asiantuntijoiden, kuten lääkäreiden ja IT-osaajien, rekrytoinnissa.

Lue lisää

Henkilöstöalalla ennakoidaan yhä heikkenevää suhdannekehitystä, vaikka näkymät toipuivatkin jonkin verran

Henkilöstöala HELA julkaisi uuden Henkilöstöalan liikevaihtokatsauksen.

Lue lisää

Kansallinen rekrytointitutkimus 2023 - Työnhaku Suomessa

Kansallisen rekrytointitutkimuksen osa 3 Työnhaku Suomessa on julkaistu. Kyselyyn vastasi yli 3600 suomalaista. Tutkimuksen on toteuttanut Duunitori & Taloustutkimus.
​​​​​​​

Lue lisää

Työoikeuden lakimuutokset 2023

Jos et ole vielä tutustunut kesällä 2023 voimaan tulleisiin työlainsäädännön muutoksiin, tässä yhteenveto työoikeuden lakimuutoksista sekä niiden vaikutuksista työnantajan toimintaan.
​​​​​​​

Lue lisää

Kauppakamarikysely: Työntekijäpula rajoittaa edelleen yritysten kasvua - 66 prosenttia yrityksistä kertoo osaajapulan estävän kasvua ja liiketoiminnan kehittämistä

Kauppakamarien kyselyn mukaan 59 prosentilla yrityksistä on pulaa osaavasta työvoimasta ja 66 prosenttia yrityksistä kertoo osaajapulan rajoittavan yrityksen kasvua ja liiketoiminnan kehittämistä. Kyselyyn vastasi yli 1150 yritystä eri puolilta Suomea.

Lue lisää

HRA yhteistyöhön HR Legal Services Oy:n sekä Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa

Olemme sopineet yhteistyösopimuksen HR Legal Services Oy:n sekä Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa HRA-koulutuksen osalta.
​​​​​​​

Lue lisää

Kesällä 2023 voimaan tulleet keskeisimmät työlainsäädännön muutokset

Tässä artikkelissa ovat kesällä 2023 voimaan tulleet keskeisimmät työlainsäädännön muutokset. Artikkeli sisältää myös poimintoja hallitusohjelmaan kirjatuista muutostarpeista työelämään.

Lue lisää

HRA x Juho Toivola


​​​​​​​Juho Toivola on ollut mukana kehittämässä HRA-koulutusta. Nyt meillä on ilo ilmoittaa, että olemme aloittaneet markkinointiyhteistyön.
​​​​​​​

Lue lisää

HRA-koulutus on uudistunut


Rekrytointiala elää jatkuvaa uudistumisen aikaa. Osaajapula näkyy useilla toimialoilla tuoden haasteita osaavan ja motivoituneen henkilökunnan hankintaan. Siksi onkin tärkeää, että koulutukset vastaavat alan vaihtuviin tarpeisiin.

​​​​​​​

Lue lisää

Työmarkkinabarometri 2023/Q3


​​​​​​​Uusin työmarkkinabarometri 2023/Q3

Lue lisää

Palkka-avoimuus koittaa – tuleeko kaikkien palkat avoimiksi?

Euroopan unioni on hyväksynyt uuden palkka-avoimuus direktiivin, joka tulee voimaansaattaa myös Suomessa.

Lue lisää

https://kauppakamaritieto.fi/artikkelit/vuoden-2023-lakimuutoksia

Vuoden 2023 lakimuutoksia

(Alkuperäinen teksti julkaistu 16.01.2023 Kauppakamaritieto / Kati Mattinen)

Lue lisää

Rekrytointiosaamisen kasvattaminen on investointi

Rekrytointi on investointi ja prosessi, jolla on yksinkertainen tavoite, rekrytoida yritykselle lisäarvoa. Se perustuu yrityksen osaamistarpeisiin ja strategisiin tavoitteisiin sekä kumuloituu suoraan osaksi yrityksen kilpailuetua.

Lue lisää