​​​​​​​HRA®​​​​​​​ on rekrytointiosaamisen tunniste

HRA on ainoa rekrytointikoulutus Suomessa, jossa osaamisen voi todentaa tutkinnolla. Tutkinnon suorittaminen edellyttää HRA-koulutuksen käymistä. Tutkinnon hyväksytysti suorittanut on oikeutettu käyttämään HRA-nimikettä, joka on rekrytointiosaamisen tunniste. HRA-nimikkeen käyttöoikeus on voimassa toistaiseksi.

Tutkinnon suorittaneiden lista julkistetaan HRA-verkkosivuilla, tämä edellyttää julkaisuluvan saamista.Kokemuksia HRA, Hyväksytty rekrytoinnin asiantuntija -tutkinnosta:​​​​​​


"Suosittelen vahvasti HRA-tutkintoa.
Mukavaa saada sparrata alan kollegojen kanssa. Rekrytoinnin juridisen osion asioita oli sopivasti jaoteltu. Tutkinnosta oli tehty mukava käytännönläheinen case-esimerkeillä."

Mona Sandström
HRA, Cimson Henkilöstöpalvelut Oy

​​​​​​​

Tutkintopäivän koostuminen kertausluennosta ja monivalintakokeesta on hyvä toimintatapa 4,5”​​​​​​​


Tutkinnosta saamani informaatio oli sopivaa 4,4

Tutkinto vastasi koulutuksen sisältöä 4,6”​​​​​​​


HRA-tutkinnon suorittaminen

Hyväksytty rekrytoinnin asiantuntija HRA-tutkintoon voi osallistua HRA-koulutuksen käynyt, joka on saanut kurssitodistuksen. Tutkinto mittaa yleisellä tasolla tutkintoon osallistuvan rekrytointiosaamista ja se suoritetaan läsnä paikan päällä.

Tutkintopäivänä kerrataan koulutuspäivien sisältö ja iltapäivällä on osaamisen kartoittava kirjallinen monivalintakoe. Kirjallisen monivalintakokeen kysymykset (40 kpl) koskevat kaikkia koulutuksen osa-alueita, yleiset- ja juridiset kysymykset. Kokeeseen valmistaudutaan parhaiten kertaamalla kurssimateriaali, SFS 30405 -stardardi sekä hankkimalla omatoimisesti tietoa aihealueista.


Tutkinnon hyväksymiskriteerit

  • Monivalintakokeessa on 40 kysymystä: yleiset- ja juridiset kysymykset
  • Läpäisyn edellytyksenä on 75% vastauksista on oikein kummassakin osiossa: 15/20 yleiset ja 15/20 juridiikkaTutkintomaksu

Tutkintomaksu laskutetaan tutkintopäivän jälkeen. Tutkintopäivään aiemmin osallistuneet (monivalintakokeessa hylätyt) saavat osallistua tutkintoon puoleen hintaan.

Mikäli tutkinnon suorittaja ei osallistu järjestettävään tutkintopäivään ilman hyväksyttävää syytä (tai peruuttaa esim. työesteen vuoksi) tutkintomaksu veloitetaan kokonaisuudessaan. Hyväksyttävänä syynä pidetään esim. sairauspoissaoloa, jolloin todistuksesta on toimitettava kopio kauppakamarille, tällöin tutkintomaksua ei palauteta, mutta osallistuja saa osallistua seuraavaan tutkintopäivään maksutta.

  • Tutkintomaksu 400 € /hlö + alv
  • Tutkintomaksu 200 € / hlö + alv veloitetaan tutkintopäivän uusintaan osallistuvilta
  • Tutkintomaksu laskutetaan tutkintoon ilmoittautumisen jälkeen

Tutkintoon ilmoittautuminen ja aikataulu

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari järjestää HRA-tutkinnon vähintään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä.

Tulevat tutkinnot löydät kalenteristamme.Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä!


Koulutuspäällikkö

Pirjo Kurki, +358 40 1979 823
pirjo.kurki@rihykauppakamari.fi