BlogikirjoituksiaPalkka-avoimuus rekrytoinnissa – Pitääkö palkan olla ilmoituksessa palkka-avoimuusdirektiivin myötä?

Rekrytoinnin juridiikka -moduulin HRA-kouluttaja Maria Setälä avaa blogikirjoituksessa miten työnantaja voi varautua palkka-avoimuusdirektiiviin ja mitä velvoitteita sillä on.

Lue lisää

Miksi työnantajabrändiin kannattaa investoida ja kuinka sen vaikuttavuutta voi mitata?

Paljon riittää puhetta ja pulinaa aiheen ympärillä, mutta miten mitata työnantajabrändin rakentamiseen käytetyn ajan ja eurojen tuloksellisuutta eli ROI:a? Tapoja on monia ja helppoa on eksyä tavoitteiden ja mittareiden maailmaan.

Lue lisää

Hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmas

Oletko joskus miettinyt, millainen kokemus työnhakuprosessi on hakijalle? Jos työhösi sisältyy usein rekrytointeja, saattaa hakijan näkökulma unohtua, vaikka se onkin pohjimmiltaan tärkein asia koko rekrytointiprosessissa. Hyvä rekrytointiprosessi on todella tärkeä tekijä työnantajamielikuvan luomisessa.

Lue lisää

Rekrytoinnin strategia ja prosessi -moduulin kouluttaja JOnna Halmesmäki

Riittävän hyvä rekrytointi?

Kokenut HR-konsultti ja HRA-kouluttaja JOnna Halmesmäki kiteyttää 3 asiaa, jotka auttavat rekrytoinnista suoriutumiseen riittävän hyvällä tasolla.

Lue lisää

Mistä sinä haluaisit oppia lisää rekrytointiin liittyen? ​​​​​​​

Olen järjestänyt rekrytointiin liittyvää täydennys- ja jatkokoulutusta jo kymmenen vuoden ajan. Kun eri koulutuksista on kerätty palautetta, niin tietyt asiat toistuvat silloin, kun osallistujat ovat kokeneet koulutuksen hyväksi ja hyödylliseksi.

Lue lisää

RekryKoulutukset madaltavat kynnystä yrityksen ja kv-osaajan välillä: maahanmuuttajanaisen tie työpaikkaan Suomessa

Kansainvälisten työvoiman tarve on tunnistettu Suomessa, mutta sen hyödyntämisessä ollaan vielä alkutekijöissä. Erityisesti täällä jo asuvat, koulutetut (työperäiset) maahanmuuttajat ovat pitkälti hyödyntämätön voimavara. Suomi ei pidä heistä kiinni ja yrityksillä on korkeat kynnykset.

Lue lisää

Olisiko 2024 se vuosi, jolloin päätät vihdoin kehittää rekrytointiosaamistasi?

Osana HRA-koulutuksen tutkintolautakuntaa olen päässyt miettimään niitä syitä, miksi ihmisen ylipäätään pitäisi kouluttautua rekrytointiin liittyen eikä vaan vetää “vanhoilla pohjilla”. Tässä kolme tärkeintä syytä.

Lue lisää

“Mikä ihmeen HRA?”

Lähdin mukaan kehittämään HRA, Hyväksytty rekrytoinnin asiantuntija -koulutusta, koska Suomesta puuttui yleisesti tunnustettu rekrytoinnin sertifiointiohjelma, jonka käynyt henkilö olisi tietoinen hyvästä ammattikäytännöstä ja aiheeseen liittyvästä lainsäädännöstä.

Lue lisää

Monimuotoisuus on jokaisen yrityksen asia

Monimuotoisuudesta puhutaan, mutta siihen tarttuminen tuntuu vaikealta. HR Legal Sercives Oy:n toimitusjohtaja Nina Meincke kokosi konkreettisia vinkkejä siitä, kuinka lähteä edistämään monimuotoista työyhteisöä.

Lue lisää

Tehokkaasta rekrytointiprosessista kilpailuetua

Tehokas rekrytointiprosessi muodostaa kilpailuetua yrityksille, joilla on vahva halu toimia oikein. Menestyksekkään rekrytoinnin perusta piilee kiinnostuksessa ihmisiin ja tahdosta toimia oikein. Strategisesti suunniteltu rekrytointi integroituna yrityksen strategiaan voi tuoda merkittävää kilpailuetua, ja juridiikan rooli rekrytoinnissa korostuu niin sääntöjen ohjekirjana kuin reittioppaana. Kokonaisvaltainen ja johdonmukainen rekrytointistrategia on avain kilpailukykyiseen organisaatioon.

Lue lisää

Hallitusohjelma 2023 – Mitä muutoksia ohjelma tuo mukanaan ja miten varautua muutoksiin?

Kun Suomen uusi hallitus julkaisi kesällä hallitusohjelman, syntyi paljon keskustelua sen vaikutuksista työelämään. Hallitusohjelmassa on monia kohtia, jotka tulevat muuttamaan suomalaista työmarkkinaa. Tässä kirjoituksessa vedetään yhteen keskeisimpiä muutoksia ja otetaan kantaa siihen, miten HR ja muu yritysjohto voi varautua tuleviin muutoksiin.

Lue lisää

Rekrytointi - Löydämmekö hiomattomat timantit hakijoiden joukosta?

Rekrytointi on merkittävässä osassa yrityksen toimintaa. Ilman ammattitaitoista henkilökuntaa yrityksen on vaikea pysyä kehityksen mukana ja pärjätä alati muuttuvissa kilpailutilanteissa. Työvoiman tarjonnan ja kysynnän välinen ero on kasvanut ja luonut haasteita rekrytoinnille, tämän myötä osaamisvaatimukset ovat muuttuneet.
​​​​​​​

Lue lisää

Miksi ihmeessä rekrytointiin pitäisi kouluttautua? Senhän oppii parhaiten tekemällä!

Rekrytointi on perinteisesti ollut asia, joka on opittu tekemällä. Rekrytoinnin ammattilaisetkaan eivät yleensä ole varsinaisesti opiskelleet rekrytointia ennen työn aloittamista.

Lue lisää

Rekrytoija avainhenkilönä yrityksen menestyksen mahdollistamisessa

Elämme työelämässä tällä hetkellä mielenkiintoista ajanjaksoa, jota leimaa isot muutokset, niihin reagointi ja sopeutuminen. Pandemia muutti työn tekemisen tapoja nopeammin kuin kukaan olisi voinut uskoa.

Lue lisää

Rekrytointi on yrityksen haastavimpia toimintoja

Viidentoista vuoden yrittäjäuran aikana olen rekrytoinut satakunta henkilöä pääasiassa myynnin tehtäviin. Kun pienyrittäjä, toimitusjohtaja tai esimies tekee rekrytointia oman työn ohessa, ei hän yleensä edes tunnista mitä riskejä siihen sisältyy. Täytyy tunnustaa, että välillä on itsekin menty tuurilla.

Lue lisää

Riitta Tolvanen

Rekrytointi - Investointi yrityksen tulevaisuuteen

Monet yritykset ja organisaatiot tuskailevat, kun osaavaa henkilöstöä on nykyisin vaikea saada. Omassa muistissani on vastaavanlaiset haasteet menneiltä vuosilta. Joskus toivoin, että voisin heittää yläkerran työhuoneeni ikkunasta ison verkon alas ja rekrytoida haaviin jääneet. Eipä siinä vaiheessa pidemmän tähtäyksen investoinnit tulleet mieleen.

Lue lisää

Sari Tulander, Reka-konsernin talousjohtaja

Miten löydät sopivan? Onnistu rekrytoinnissa

Rekrytoinnissa tavoittelen aina sopivan henkilön löytämistä. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta on kaikkea muuta.

Lue lisää

Riitta Yliviikari, HRA, Hyvä HR Oy